Formålet med renoveringen af Værftshallerne er at fuldende Helsingør Kommunes udviklingsstrategi for Kulturhavnen

Der er allerede et succesfuldt oplevelsesmiljø omkring Kronborg, Søfartsmuseet, Kulturværftet og madmarkedet.

I fremtiden skal hallerne også danne rammen om den nationale og internationale bådebygger- og sejlmageruddannelse, maker- og iværksættermiljø, åbent maritimt værksted, kunstværksteder, byproduktion og handel, kommercielle events og kulturoplevelser på både lokalt og internationalt niveau.

Vi glæder os til at tage i mod jer i de nyrenoverede værftshaller i november 2024.

Renoveringen af de tidligere værftshaller i gang medio oktober, og det betyder, at hallerne ikke kan benyttes til arrangementer i byggeperioden. Til gengæld genåbner vi med nyt tag, nye tekniske installationer, brandsikring, fjernvarme og meget mere.

De gamle værftshaller renoveres efter principper udformet i samarbejde med Center for Bygningsbevaring

I starten af processen (2020-2022) vil der ikke være de store iøjnefaldende renoveringer på stedet. Der kommer til at gå lang tid med forberedelse, diverse EU udbud, byggeprogram mm. Derfor vil det først være i slutningen af 2022, at det fysiske arbejde for alvor går i gang.

Renoveringen inddeles i tre trin

1.
Istandsættelse af klimaskærm og teknik. (Nyt tag, brandsikring, teknik, kloakker, ventilation, sanitet, varmeforsyning mv.). Gennemføres i alle haller.Bygningsbevarende istandsættelse til anvendelse hele året – delvist opvarmet. (Facader, invendige overflader, vinduer, døre, porte, gulve, tilgængelighed, toiletter, el- og lysinstallationer, varmeanlæg mv.). Gennemføres i alle haller.

2.
Indtetning, aptering og bestykning. (Etablering af bokse på stræderne, samt til undervisnings-, kontor- og værkstedslokaler. Opvarmet og indeklima iht. BR18). Gennemføres i alle haller undtagen Hal 18.Istandsættelse af klimaskærm og teknik. (Nyt tag, brandsikring, teknik, kloakker, ventilation, sanitet, varmeforsyning mv.). Gennemføres i alle haller.

3.
Bygningsbevarende istandsættelse til anvendelse hele året – delvist opvarmet. (Facader, invendige overflader, vinduer, døre, porte, gulve, tilgængelighed, toiletter, el- og lysinstallationer, varmeanlæg mv.). Gennemføres i alle haller.Indtetning, aptering og bestykning. (Etablering af bokse på stræderne, samt til undervisnings-, kontor- og værkstedslokaler. Opvarmet og indeklima iht. BR18). Gennemføres i alle haller undtagen Hal 18.

Projektet forventes afsluttet ultimo 2024

Udover de 91 mill. kr. Byrådet har afsat til renovering af klimaskallen, så håber Helsingør Kommune også på, at kunne modtage fondsstøtte til diverse andre tiltag – herunder indretning – i hallerne.