Ideer

11. april // Nordsjællands svar på Torvehallerne

Mit forslag til værftet er at man kan lave en ”Nordsjællands svar på Torvehallerne”.Vi har et meget stort område der kun har én mulighed for at drage inspiration til deres køkken og det som regel ved at tage til København og ind til f.eks. Torvehallerne. Og det er meget spændende sted at være.

Mit forslag vil så være at vi anretter det som små individuelle boder hvor diverse virksomheder (grønthandlere, fiskehandlere, slagtere, blomsterhandlere etc etc.) kan sælge ud fra. Det man kan gøre er at sælge pladsen og lægge den over til virksomheden selv at udstyre den. Det gør så at den dag de stopper sælger de pladsen til højestbydende og nye ejer betaler et fee til værftet. Ligeledes indgår der et månedlig husleje samt evt. fee til diverse services på stedet som f.eks. bankautomat og toiletter. Der er også mulighed for at lægge to-tre spisesteder der ikke er traditionelle (evt. selv tage henvendelse til kokke der er kendte og allerede har madsteder med et godt tilbud for at de bliver trækplastre).

Hvilke kunder vil det kunne trække til sig. På almindelig basis tror jeg at det vil trække mange fra selve nordsjælland der vil tage til Helsingør i stedet for København. Hvis man også kører en reklame i Sverige kan de også blive interesseret, evt. samarbejde med Scanlines (tilbud på parkering/spisning hvis man køber en billet gennem Scanlines i Sverige). Men svenskerne plejer at være interesserede i netop disse markeder og stemningen. Dernæst har vi krydstogtskibene der lægger til i mellem HH. Det vil være et kulinarisk stop for dem og med guidede ture kan de blive vist rundt i f.eks. dansk gastronomi. PT rider vi højt på Noma bølgen og Cranium så det skal da helt klart bruges til noget positivt.

Happenings ifm. et nyt Torvehallerne kan være: DM for kokke, invitere kendte kokke til foredrag om mad og gastronomi (der kunne indrettes foredragslokaler eller biblioteket kan bruges aktivt i sammenhæng). Lave et eksternt køkken hvor man kan tilmelde sig madkurser og maden handles ind i netop hallen. Kulturdage hvor børn bliver introduceret til bordets glæder, projekter der involverer biblioteket, skoler og hallerne.

I min verden finder jeg mange muligheder med netop sådan et sted. Vi har koncertsteder som musikteatret og toldkammeret, Helsingør er pt en meget stille by med tøjbutikker og ikke meget andet. Engang brugte man axeltorv til lørdags marked hvor lokale kom ind og skabte liv på torvet. Det kan man sagtens videreføre om sommeren udenfor mens man stadig har det indenfor hele året rundt.

Med solid planlægning og reklamering vil man kunne få et liv i Helsingør som har været længe væk.

Jakob Just Glenville

Similar Posts