Ideer

17. april // LOUISIANA 2 på KULTURVÆRFTET??

Jeg glæder mig til mødet på lørdag om de lukkede Siemens bygninger.

Vi ved, at området omkring kulturværftet er udlagt til kultur /turisme og noget nært tilknyttet hertil, der betegnes som privat service = cafe m.m. ( lokalplan 1.119).

Jeg vil derfor foreslå, at man indgår i et tæt samarbejde med Louisiana, om at få nogle af deres mange, mange værker fra depoter og udstillingssale til at blive udstillet i en eller to af de mange ledige Siemens lokaliteter. Det vil passe med lokalplanen – passe til en stor del af  kommunens borgere og måske kunne kombineres med, at kommunens rigtig mange amatørkunstnere, ligeledes kunne udstille og måske endda have arbejdende værksted i et tilstødende område. Mit forslag bygger også på det faktum, at der alle ugens dage, men især fred- sønd. myldrer med besøgende fra København til Humlebæk. De går i gåsegang langs Strandvejen fra stationen til Louisiana.  Tænk, hvis disse besøgende fik en mulighed for efter et besøg på Louisiana, at tage til ” Louisiana afdeling 2” på Kulturværftet, hvor de skal opleve udstillinger, der er markant anderledes end dem på Louisiana nr 1. i Humlebæk, samt hele Kulturværftet/havnen/søfartsmuseet og Kronborg  i al sin pragt og skønhed. !

En DSB–billet skulle give en rundtur: København – Humlebæk – Helsingør, eller København – Helsingør – Humlebæk og retur til København. Eller de der ønsker at fortsætte fra Louisiana nr. 1 til Louisiana nr. 2 i Helsingør, de får udleveret en Strandvejsbusbillet ved udgangen fra Louisiana nr.1? Hvor svært kan det være?

For Helsingør vil det give ekstra liv i gaderne, på cafeer og restauranter og måske vil det resultere i, at unge familier fatter kærlighed til byens mange fortræffeligheder!!

Kommunen fattes penge, men et kunstmuseum har mulighed for at søge sponsorater, når det er privat, derfor er det en ekstra tanke værd med et Louisiana nr. 2. i en af de haller/bygninger, der vil egne sig.

Det er fristende for lokalpolitikerne, at træffe en afgørelse, som punktum for denne byrådsperiode. Jeg opfordrer til, at man ikke træffer forhastede beslutninger, ud fra en økonomisk vinkel. Stedet er unikt og kan virke tillokkende for nye tiltag, der kan medføre såvel nye arbejdspladser som nye udfordrende kulturoplevelser.  Jeg synes, at et Teknisk Museum er for ”lidt” i de skønne omgivelser.

Jarl Gerner

Similar Posts