Ideer

15. maj // CO2 – Lab i Værftshallerne

Helsingør trænger til noget der peger fremad og som kan være med til at løse et af de væsentligste problemer i dag.

CO2  Lab,  skal i stil med Experimentartiet og Danfoss Universe udfordrer  publikum til at tænke selv og opleve hvordan vi  kan forandre vores dagligdag så den bliver mere klimavenlig.

CO2  Lab vil dels bestå af et udstillingsområde hvor man selv kan prøve de forskellige aktiviteter derudover skal der være et udviklingsområde hvor iværksættere og forskere udvikler nye klimavenlige teknologier,  der vil være guidede ture rundt i iværksætter områderne. Samtidig kan CO2  Lab  huse en fælles master uddannelse  for Ingeniør og designskolen og på sigt kan det bringe nogle flere erhvervsvirksomheder til byen da studerende ofte blive boende det sted de bliver uddannet.

Bygningerne er perfekte til formålet da de alligevel skal klimarenoveres og man kan dermed vise de forskellige måder at klimatilpasse bygninger på.

CO2  Lab vil være et enestående udstillingsvindue for dansk erhvervsliv, det vil derfor være muligt at finde finansiering via udlejning af udstillings områder ( til drift) samt ved at benytte nogle af de mange fonde der er rettet mod klima løsninger.

Gevinsten for Helsingør vil dels være at det vil tiltrække en række innovative mennesker og et stort publikum og dels at byen automatisk også vil blive laboratorium for nogle af alle de løsninger der peger ind i det 21 århundrede.

Simon Wrisberg

Similar Posts