Ideer

31. maj // Sports- og aktivitetshal i Værftshallerne

Helsingør mangler et sted hvor de unge (teenagere) og ”legesyge” voksne kan mødes med plads og rum til at ”folde sig ud”. Vi har multiparken som er et fantastisk sted – for børn op til ca. 10 år samt de lidt ældre drenge der skater. Men det tiltrækker måske ikke så mange over 10 år og slet ikke piger. Og så er det afhængigt af vejret.

Teenagerene vil rigtig gerne mødes, men er ikke så gode til selv at tage initiativ til at samle en gruppe og lave nogle ting. De ender med ofte at sidde hjemme alene og surfe på nettet og de sociale medier. Hvis Helsingør havde et sted fyldt med sjove og spændende aktivitetstilbud hvor flere af dem var målrettet denne gruppe unge – vil vi helt sikkert få dem ”ud af hullerne” og måske bedst af alt ud og røre sig.

I værftshallerne kunne etableres lidt forskellige hobby- og sportsaktiviteter som f.eks.:

•                Vollyball, basketball, klatrevæg, trampoliner og lidt skaterramper mv.

•                ”Spillested” med airhockey, bordfodbold, bordtennis mv.

•                Rulleskøjte- og skøjtehal

•                Paintball, go-kartbane mv.

En vigtig detalje ved etablering af en sådan aktivitetshal tror jeg, er at det er relativt åbent – at de unge kan følge med i (sidde eller stå at kigge) på flere af aktiviteterne fra ét sted. Det sociale aspekt skal fremhæves.

Flere af ovenstående aktiviteter egner sig også super godt til konkurrencer af forskellig art – både for sjov og af mere alvorlig karaktér (for begyndere og for øvede). Spænding og sjov er i høj grad også et trækplaster for mange af de unge. Og som prikken over i’et skulle der selvfølgelig også være nogle juicebarer / cafeer med lækre drikke samt lettere retter.

Dianna Thrane

Similar Posts